Veelgestelde vragen
Heb ik recht op herberekening van alimentatie?
Geplaatst door Alibox ® aan 21 November 2015 06:32 PM

Bent u al een tijdje gescheiden en wilt u weten of de alimentatie die u betaalt of ontvangt nog steeds de juiste bedrag is?

Dan kunt u met Alibox zowel uw kinderalimentatie als uw partneralimentatie herberekenen. Hieronder vindt u meer informatie over het herberekenen van kinderalimentatie en partneralimentatie.

Herberekenen van kinderalimentatie

Kinderalimentatie is gebaseerd op de kinderbehoefte van de kinderen en wordt begrenst door de draagkracht van u en uw ex-partner.

Hoogte van de kinderbehoefte.

Het gezinsinkomen van voor de echtscheiding is in de meeste gevallen de basis van de kinderbehoefte. Het huidige netto inkomen van de alimentatieplichtige is de basis voor de kinderbehoefte als dat inkomen meer dan het dubbele is dan het gezinsinkomen van voor de echtscheiding is. Daarnaast kunnen eventuele nieuwe kinderen in het huishouden van u of uw ex-partner leiden tot een aanpassing leiden van de behoefte van kinderen van u en uw ex-partner.

Draagkracht.

De draagkracht wordt bepaald door het inkomen en de lasten, met name de bijstandsnorm + woonlasten + ziektekosten.

Vooral verandering van inkomen, maar ook verandering van lasten kan leiden tot aanpassing van alimentatie. Een nieuwe partner wordt bijvoorbeeld geacht om voor de helft bij te dragen aan de woonlasten. Een nieuwe partner kan de draagkracht op die manier dus verhogen. Als de draagkracht een beperkende factor was bij uw kinderalimentatie berekening, dan kan een nieuwe partner dus leiden tot een aanpassing van de kinderalimentatie.

(0 stemmen)
Dit artikel was nuttig
Dit artikel was niet nuttig

Reacties (0)
Copyright © 2016 - Alibox®