Veelgestelde vragen: Informatie Kinderalimentatie
Heb ik recht op herberekening van alimentatie?
Geplaatst door Alibox ® aan 21 November 2015 07:25 PM

Bent u al enige tijd gescheiden en wilt u weten of het alimentatie dat u ontvangt of betaalt nog steeds juist is?

Dan kunt u met Alibox de bedragen voor zowel kinderalimentatie als partneralimentatie herberekenen. Hieronder vindt u meer informatie over het herberekenen van kinderalimentatie en partneralimentatie.

Herberekenen van partneralimentatie

Partneralimentatie is in principe gelijk aan de behoefte aan partneralimentatie. Partneralimentatie kan echter begrenst worden door de draagkracht van u of uw ex-partner of door de jusvergelijking.   Herberekening kan nut hebben. Dit is alleen het geval als er sinds de echtscheiding relevante verandering van inkomsten of lasten (bijv. woonlasten of nieuwe kinderen). Wel of niet samenwonen kan ook effect hebben op de alimentatieberekening. In geval van samenwonen worden in de meeste gevallen de woonlasten in de alimentatieberekening gehalveerd. De nieuwe partner (die in eigen behoefte van voorzien) wordt namelijk geacht om de helft van deze nieuwe woonlasten te betalen. Verder kan deze nieuwe partner kan fiscale voordelen of nadelen veroorzaken

Herberekening kan nut hebben. Dit is alleen het geval als er sinds de echtscheiding sprake is van relevante verandering van inkomsten of lasten (bijv. woonlasten of nieuwe kinderen).

Wel of niet samenwonen kan ook effect hebben op de alimentatieberekening. In geval van samenwonen worden in de meeste gevallen de woonlasten in de alimentatieberekening gehalveerd. De nieuwe partner - die in eigen behoefte kan voorzien - wordt geacht om de helft van deze nieuwe woonlasten te betalen. Verder kunnen door de situatie met de nieuwe partner fiscale voordelen of nadelen omtstaan.

(5 stemmen)
Dit artikel was nuttig
Dit artikel was niet nuttig

Reacties (0)
Copyright © 2016 - Alibox®