Veelgestelde vragen: Informatie Echtscheiding
Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan
Geplaatst door Alibox ® aan 25 November 2015 03:37 PM

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is het document waarin de afspraken tussen u en uw ex-partner worden of zijn vastgelegd. Voorbeelden van onderwerpen waarover je afspraken kunt maken zijn:

  • Alimentatie;
  • Pensioen;
  • Koopwoning;
  • Huurhuis;
  • Boedelverdeling;
  • Spaargeld.

Het echtscheidingsconvenant is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Geen van beide partners kunnen afspraken na de echtscheiding verdraaien of “vergeten”. Bovendien kunnen banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen ernaar vragen. 

Ouderschapsplan

Het maken van een ouderschapsplan is wel verplicht als de partners samen kinderen hebben. In het ouderschapsplan wordt afgesproken hoe de ouders de omgang met de kinderen regelen en hoe jullie de kosten van de opvoeding en verzorging verdelen. 

Zelf maken of met de hulp van een professional

Ons advies aan mensen die denken aan scheiden of aan het begin van de echtscheiding staan om zelf alvast na de denken over wat u wilt afspreken m.b.t. de echtscheiding. Als het mogelijk is, dan kunt u samen alvast spreken over de afspraken die u met elkaar kunt maken. Wij hebben 2 voorbeelden van echtscheidingsconvenanten om u een beeld te geven van de afspraken die u kunt maken. U bespaart tijd (en geld) van de advocaat, mediator of notaris als u vooraf al goed heeft gesproken met elkaar.

Wilt u zelf de scheiding regelen dan kunnen we https://onlinescheidingregelen.nl van harte aanbevelen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt u een convenant en evt. ouderschapsplan op maat gemaakt. Ook zijn er hulplijnen als er toch wat meer hulp nodig is.

Of u kunt de hulp inroepe van een advocaat, mediator of notaris die het echtscheidingsconvenant voor jullie opmaakt. Zij of hij kan u goed helpen bij het maken van afspraken m.b.t. de echtscheiding en de kinderen. Deze hulp is zeker zeer welkom als u minder goed of slecht met elkaar kunt communiceren.

(0 stemmen)
Dit artikel was nuttig
Dit artikel was niet nuttig

Reacties (0)
Copyright © 2016 - Alibox®