Veelgestelde vragen: Veiligheid van Alibox
Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?
Geplaatst door Alibox ® aan 13 October 2011 05:49 PM

Update november 2015

Per mei 2014 draait uit preventief oogpunt een malwarescanner op onze berekeningssite. De scanner zoekt dagelijks naar eventuele malicieuze software van buitenaf.

Zodat u en wij gevrijwaard blijven van ongewenst meekijkende pottenkijkers.

Bij de beveiliging van Alibox® hebben we uiteraard een aantal standaard maatregelen in acht genomen. De site en ook de toepassing voor het berekenen van uw alimentatie staan op een secure site, waardoor uw antwoorden versleuteld worden verzonden naar onze server.  We gebruiken ook een secure cookie,  een bestandje dat tijdelijk bij u op de computer wordt gezet en dat dient om uw account en gegevens te kunnen identificeren na het inloggen.

De gegevens van een secure cookie zijn echter veel minder goed af te luisteren en over te nemen dan het geval is bij niet secure cookies.

We hebben ook nagedacht of het wel nodig is dat we uw persoonsgegevens kennen en opslaan. Het antwoord is kort: nee. Daarom zult u nergens in de Alibox toepassing verplicht zijn uw NAW gegevens in te vullen. U kunt wel kiezen of u uw emailadres wel of niet wilt invullen. Het nadeel van de gekozen methode is dat u niet meer bij uw account kunt als u uw gegevens bent kwijtgeraakt en geen emailadres hebt ingevuld.

U kunt in geen enkele situatie automatisch uw wachtwoord opvragen.

Als u uw wachtwoord vergeten bent dan kunt u deze opnieuw aanvragen via een mail aan de Helpdesk. Wij vragen dan wel dat u uw emailadres bij de oorspronkelijke aanmelding heeft ingevuld.

De betaling die een particuliere gebruiker van Alibox® via iDeal doet vindt plaats via de eigen bank. De inloggegevens van uw bank zijn dus ook niet bekend bij Alibox.

Laatste punt: we hebben we een scheiding aangebracht in uw berekeningsgegevens en uw accountgegevens zodat deze gegevens niet simpel te herleiden zijn tot een persoon.

Met deze beschrijving hopen we duidelijk te hebben gemaakt dat we zeer secuur met privacy en persoonsgegevens omgaan. Een 100 % beveiligingsgarantie is bijna niet te geven met digitale gegevens, wel de inspanningsverplichting hiermee zorgvuldig om te gaan.

Als u verder nog vragen heeft rondom de beveiliging van uw gegegevens, dan kunt u hierover een vraag stellen via de helpdesk.

(7 stemmen)
Dit artikel was nuttig
Dit artikel was niet nuttig