RSS Feed
Nieuws
Oct
17
Update Alibox en AliboxPro naar aanleiding van uitspraak Hoge Raad
Geplaatst door Alibox ® aan 17 October 2015 01:09 PM

Nieuwe periode – Tweede helft 2015 vanaf 9 oktober

Naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake alimentatie hebben we een nieuwe periode toegevoegd aan Alibox en AliboxPro.

De volgende aanpassingen zijn in deze periode gedaan:
Het kindgebonden budget na de echtscheiding wordt vanaf nu in de draagkrachtberekening verwerkt. U kunt deze post vinden bij de draagkrachtberekening in het submenu “Heffingskortingen en netto inkomen” in rij nummer 6.2.17a. Voorheen werd dit bedrag ten laste gebracht van de kinderbehoefte, maar dat is sinds de uitspraak van de Hoge Raad niet langer toegestaan.

De kinderbehoefte wordt niet meer verlaagd met het kindgebonden budget na de echtscheiding. Deze post vind u ook niet meer in de berekening van de kinderbehoefte – eigen aandeel van de ouders in de kinderkosten.

Het effect van deze aanpassing zal in een groot deel van de berekeningen leiden tot een hoger bedrag aan kinderalimentatie en , indien van toepassing, een lager bedrag aan partneralimentatie.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar wij horen of lezen het graag als u vragen of opmerkingen heeft.


Reacties (0)
Copyright © 2016 - Alibox®