RSS Feed
Nieuws
Jan
4
Alibox update - alimentatie berekenen 1e helft 2016
Geplaatst door Alibox ® aan 04 January 2016 11:28 AM

Hieronder vindt u de wijzigingen in de alimentatieberekening voor de eerste helft van 2016 ten opzichte van de periode 2e helft 2015 vanaf 8 oktober. Deze zijn (automatisch) toegepast in de berekening van Alibox. 

  1. Aangepaste fiscale posten. Alle fiscale posten zijn volledig bijgewerkt op basis van de informatie van de belastingdienst. De volgende posten zijn bijgewerkt:

o   Inkomstenheffing box 1

o   Heffingskortingen: arbeidskorting, algemene heffingskorting, alleenstaande ouder, inkomensafhankelijke combinatiekorting, ouderenkorting en werkbonus.

o   Kindgebonden budget. De aanpassing betreft een verhoging van het kindgebonden budget bij 2 of meer kinderen. Bovendien is het bedrag voor de vermogenstoets verhoogd.

  1.      Aangepaste bijstandsnorm. De nieuwe bedragen zijn: alleenstaande 973 euro (was 961 euro) en gehuwden 1.390 euro (was 1.366 euro).
  2.      Aangepaste bedragen in kinderbehoeftetabel. De expertgroep heeft ook kleine aanpassingen in de tabel verwerkt. De verschillen zijn maximaal 5 euro t.o.v. 2015. Voor een berekening van de kinderbehoefte kunt u ook terecht op https://alibox.nl/kinderalimentatie/ voor de Kinderbehoefte calculator.

 We schatten in dat de bovenstaande aanpassingen geen grote verschillen in uitkomsten ten opzichte van de laatste periode 2015 opleveren. In veel gevallen zal er sprake zijn van een hoger het netto besteedbaar inkomen door aanpassingen box 1 en heffingskortingen. Dit zal leiden tot licht hogere behoeftes en mogelijk tot iets hogere kinderalimentatie -  en partneralimentatiebedragen.


Reacties (0)
Copyright © 2016 - Alibox®