Belangrijke vragen die spelen bij mensen die gaan scheiden of zijn gescheiden zijn onder andere:

  • Hoeveel alimentatie moet ik gaan betalen?
  • Betaal ik nog wel het juiste bedrag aan kinderalimentatie en partneralimentatie?
  • Op hoeveel alimentatie hebben onze kinderen en ik eigenlijk recht?

De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u door via Alibox een officiële alimentatieberekening te maken. Zo krijgt u een beeld van de financiële gevolgen als u gaat scheiden. En als u al eerder bent gescheiden kunt u via een herberekening nagaan of de alimentatie die u betaalt/ontvangt nog juist is.

Om een berekening te maken via Alibox heeft u de volgende gegevens nodig:

1. Gegevens over het inkomen van u en uw (ex)partner. U kunt de berekening van Alibox invullen met een loonstrook of een jaaropgave. Als u bijvoorbeeld geen loonstrook of jaaropgave heeft van uw ex-partner, dan weet u vaak wel wat (ongeveer) het netto inkomen van uw ex-partner is. Ook in dat geval kunt u met Alibox een alimentatieberekening maken aan de hand van dit netto inkomen.

2. Gegevens over de woonlasten van u en uw (ex)partner. De woonlasten kunnen bestaan uit zowel de kosten van een huurwoning als van een       koopwoning. Als u nog moet scheiden, dan vraagt Alibox naar de geschatte woonlasten na de echtscheiding.

3. Gegevens over de ziektekosten van u en uw (ex)partner.

4. Verder heeft u gegevens nodig die u niet hoeft op te zoeken. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over u kinderen (leeftijd), woonsituatie nu en in de toekomst en het eventuele samenwonen met nieuwe partners.

Wilt u direct met Alibox aan de slag? Ga dan naar: START MET BEREKENEN.