Persbericht: Haarlem, zaterdag 22 oktober 2011
Betreft: Introductie Alibox®
Een nieuw internetprogramma, Alibox®, maakt het voor consumenten een stuk eenvoudiger om zelf een volledige alimentatieberekening te maken. Bovendien is de aanschaf van het gebruiksvriendelijke programma (€39,95) veel goedkoper dan het laten maken van een berekening door een advocaat of mediator.

De, vooral voor particulieren, vaak ingewikkelde berekening is zeer actueel. Juist nu introduceert HERrAa B.V. het nieuwe voor de consument begrijpelijke programma Alibox®. Het is ontwikkeld en uitvoerig getest in nauwe samenwerking met o.a. fiscalisten, familierecht advocaten en ervaringsdeskundigen. Het programma is zeer laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Met het dynamische invulscherm en de duidelijke toelichting kan iedereen direct zelf (anoniem) zijn of haar alimentatie berekenen. Na het invoeren van de benodigde informatie maakt Alibox® een volledige en officiële berekening, wat tot nu toe alleen via een advocaat of mediator mogelijk was. Alibox® is dus zeer geschikt voor mensen die de stap naar een advocaat (nog) niet willen nemen, maar eerst zelf onderzoek willen doen naar hun financiële situatie.

Alibox® verschilt van andere bestaande websites omdat het veel meer biedt dan alleen een globale inschatting. Waar andere websites een te globale berekening en daarna duurbetaalde advisering bieden, is de uitkomst bij Alibox® volgens de officiële normen en zo helder, dat duurbetaalde uitleg vaak niet meer nodig is.

Alibox® is de particuliere versie van Aliboxpro, de versie voor advocaten en mediators. Wie na het maken van een eigen berekening met een advocaat of mediator vervolgstappen wil nemen, kan zijn of haar eigen berekening eenvoudig overdragen aan een advocaat of mediator.