Er was al een omslag gaande maar Corona heeft het digitale werken nog populairder gemaakt.

Bij een scheiding is populair wellicht het verkeerde woord… Scheiden is nooit makkelijk. Om die reden willen we het juist ook niet moelijker maken. We zien dat steeds meer mensen die gaan scheiden dit regelen met een mediator. Dat juichen we toe. Het heeft daar waar mogelijk ons inziens de voorkeur om de scheiding middels een gemeenschappelijk verzoek te regelen.

De trend is dat steeds meer mensen voor ze bij de mediator aan tafel aanschuiven al op internet gesurfd hebben en al het e.e.a. zelf uitgezocht hebben. Hoe prettig is het dan niet dat je ook al samen een alimentatieberekening kunt maken, zodat je weet wat je kunt verwachten wat de kinderen kosten, wat je straks in je portemonnee hebt en of er ├╝berhaupt sprake is van partneralimentatie.

Helaas is het geen 1 druk op de knop, maar al zeggen we het zelf onze alimentatieberekening is eenvoudig en snel te maken. Echter nog belangrijker de uitkomst is ook betrouwbaar. De professionals die bij ons aangesloten zijn, zowel advocaten als mediators kunnen desgewenst met je meekijken. Je kunt de berekening namelijk overdragen.

zelf alimentatie berekenen

Dat scheelt dan naast tijd en geld ook veel gedoe. De scheidingspecialist hoeft dan niet eerst allerlei stukken bij je op te vragen, na te vragen wat de leeftijd is van de kinderen, hoe het zit met je inkomen, wat je kwijt bent aan de zorgverzekering, of er al nieuwe partners zijn, wat je verwacht kwijt te zijn aan wonen etc. Je hebt de gegevens immers al zelf ingevoerd.

Ten tijde van de scheiding is natuurlijk alles nog niet bekend, zoals bijvoorbeeld de exacte zorgverdeling van de kinderen, misschien ga je wel wat meer werken, weet je de woonlasten nog niet etc. Dan maak je een schatting en kun je dat later altijd aanpassen, heb je in ieder geval al een indicatie. Onze ervaring is dat het ook veel zorgen wegneemt, alimentatie is toch vaak een hekel punt. Waarom zorgen maken over iets dat wellicht niet eens aan de orde is, maar alleen in je hoofd speelt.

Weten wat je na de scheiding overhoudt? Maak zelf of samen een berekening.