Wij hebben de resultatenpagina bijgewerkt op basis van terugkoppeling van gebruikers. Het middelste gedeelte van de resultatenpagina zorgt sinds de nieuwe Trema normen regelmatig voor vragen van gebruikers. Vanaf dinsdag 9 juli is de resultatenpagina deels gewijzigd. De data van bestaande berekeningen worden automatisch in dit nieuwe scherm geladen. U hoeft dus niet op wijzigingen verwerken te clicken bij bestaande berekeningen. U vindt hieronder een voorbeeld (screendump) van de vernieuwde resultatenpagina.

Nieuwe periode Trema rapport

De nieuwe periode van de werkgroep Alimentatienormen is deze week gepubliceerd. De Trema berekening is gewijzigd op 1 onderdeel en dat is het draagkrachtloos inkomen. Dit betekent dat de bijstandsnorm met 2 euro wordt verhoogd in de nieuwe periode. Het effect van de nieuwe periode is dus beperkt. Verder is het rapport in formulering van de nieuwe methode aangescherpt in het Trema rapport. Het nieuwe Trema rapport is te vinden op Rapport Werkgroep Alimentatienormen. Dit is de derde periode in 2013. Wij noemen deze periode de “tweede helft 2013 vanaf juli”.

De bestaande “tweede helft 2013” wordt vanaf nu “tweede helft 2013 tot juli” genoemd. U kunt deze nieuwe periode vanaf dinsdag 9 juli gebruiken.
resultatenpagina AliboxVerbeterde resultatenpagina